Haken is gezond !

Artikel 3 van 5

Haken is gezond !

Concentratieproblemen of lig je ’s-nachts wakker ? 

Wij hebben de oplossing ! Ga haken ! 

 

Waarom is het slim om te (leren) haken ?

Haken is heel erg gezond voor je, als je aan het haken bent maak je door het maken van repetitieve bewegingen serotonine aan waardoor je lichaam en geest ontspant.  Zoals dan te verwachten is kun je beter slapen als je ontspannen bent.  

Haken is ook goed voor je geheugen, wanneer je beide handen gebruikt (en dat doe je bij haken) moeten je hersens harder werken en zo wordt haken dus ook een work-out voor je brein. Ben je goed in haken en geniet je er echt van ? Dan maken je hersens dopamine aan en dopamine is een stofje wat werkt tegen geheugenverlies.

 

Nog steeds niet overtuigd ??

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat creatieve hobby’s zoals haken en breien je stressniveau verlagen. Door even niet met alle verplichtingen in het leven bezig te zijn ontspand je lichaam. Omdat je je hoofd wel bij je werk moet houden dwalen je gedachten ook niet af waardoor je even geen stress aan je hoofd hebt. Ook is bewezen dat het uitoefenen van je hobby je meer voldoening geeft dan bijvoorbeeld televisiekijken.

En als jij nou denkt maar het is toch helemaal niet gezellig als ik ga zitten haken en de rest van het gezin kijkt televisie ? Jij zit ook gewoon op de bank en hoort op de achtergrond wel degelijk alle gesprekken en geluiden van de televisie dus je bent gewoon ‘samen’.

 

Dus wat houd je nog tegen ? Ga haken !

Kun je al haken ? Wij hebben in de winkel en webshop alles wat je nodig hebt !

Zo hebben we bijvoorbeeld ergonomische haaknaalden zodat je niet met een krampachtige hand hoeft te haken. Je vindt ze hier 

 

Kun je nog niet haken ? Tuurlijk kunnen we je dat leren !

We verzorgen gezellige workshops waar we je alle kneepjes van het vak met liefde leren !

Neem HIER maar eens een kijkje ... 

Dus wat houd je nog tegen, pak op die haaknaald en GO !

Inspiratie nodig ? Kijk eens bij onze complete haak- en breipakketten !

© 2012 - 2024 Stoffen & Stiksels | sitemap | rss